Jan Naaijkens 100 en Hildewaris 10 jaar

Op 10 febr. is Jan Naaijkens, lid van het comité van aanbeveling, 100 jaar geworden. Ter gelegenheid daarvan is Hildewaris opgesteld in CC Elckerlyc waar ook een tentoonstelling over hem is ingericht. Op een prikbord zijn o.a. teksten opgehangen van toespraken en oorkondes die Jan heeft geschreven. Wij zijn hem zeer erkentelijk voor al zijn inspanningen voor het genootschap. Op 17 april j.l. is hij overleden.

Op 30 april is het 10 jaar geleden dat Reuzin Hildewaris is ingehuldigd, gedoopt en ingeschreven in het bevolkingsregister. Meer informatie wordt gepubliceerd in de Hilverbode van 1 mei.

Op 2 juni neemt ze deel aan de grote internationale reuzenoptocht in Maastricht als er voldoende begeleiders zijn. Neem contact op met de voorzitter (013-5051807) of stuur een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Agenda 2018 bijgewerkt

In 2018 zijn er weer diverse Reuzenoptochten in Nederland waaraan Reuzin Hildewaris kan deelnemen, zie de agenda. Dit hangt wel af van voldoende begeleiders. Meldt u dus aan bij het bestuur.

Om medewerkers te werven wordt Hildewaris opgesteld in de glazen corridor van CC. Elckerlyc van 28-9 t/m 6-10. Er zijn mensen nodig voor de Internationale Reuzenoptocht van 7 okt. in Goirle. 

Na de optocht in Goirle wordt Hildewaris weer opgebouwd in C.C. Elckerlyc of de torenkamer van de St.Petruskerk aan de Vrijthof.

Het voortbestaan van de reuzin hangt aan een zijden draadje. Kortom, vindt u het belangrijk dat Reuzin Hildewaris blijft bestaan, meldt u dan aan als medewerker bij het bestuur Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Jan Munnik Koninklijk onderscheiden

Op zondag 10 september j.l. is Jan Munnik tijdens het Roos-festival onderscheiden tot lid in de orde van Oranje Nassau. Hij is voorgedragen vanwege zijn verdiensten voor Museumbrouwerij De Roos en Het Reuzengenootschap Hilvarenbeek. Jan is naast de vaste begeleider van Reuzin Hildewaris ook de technisch medewerker die betrokken was bij de bouw van de reuzin en het nieuwe onderstel waardoor het mogelijk werd om de reuzin gedurende de wintermaanden in de kerktoren onder te brengen. De onderscheiding is uitgereikt door burgemeester Palmen in het bijzijn van Kitty Palmen-Boermans, beschermvrouwe van Hildewaris.